Zoektocht

Afgelopen zaterdag heb ik een kennismakingsgesprek gehad met een psychotherapeut bij mij “in de buurt”. Helaas heb ik vandaag het nieuws gekregen dat zij niet is toegerust om mij de behandeling te geven die ik nodig heb. Zij gelooft dat het het beste is dat er een behandelplek is waar alles op een plek is, zodat ik niet meer naar mijn FACT team hoef, hier twijfel ik echter erg over. Mijn FACT team kent mij ondertussen zeer goed en ik hun ook en hier voel ik mij ook op mijn gemak de meeste dagen.

Echter om de juiste behandeling te vinden is mijn zoektocht helaas nog (lang) niet afgelopen. De psychoterapeut heeft mij aangeraden om een uitgebreid diagnostiek te laten doen bij een TRTC (Top Reference Trauma Centrum) zodat er specifiek uitgezocht kan worden wat de juiste behandelmethode en -plek voor mij is.  Dit zal een zwaar en belastend onderzoek zijn.

De psychoterapeut heeft al voor mij wat uitgezocht en geeft aan dat ik bij Altrecht Zeist op korte termijn terecht kan voor het diagnostiek gedeelte.

Maandag heb ik weer een gesprek met mijn hoofdbehandelaar en zal de zoektocht naar de juiste zorg doorgezet worden.

Zoals je ziet, is niet altijd direct de juiste hulp aanwezig, maar opgeven lijkt in deze geen optie meer (alhoewel ik er vandaag anders over denk).

De zoektocht gaat door!

CategorieënGGZ