Dagelijkse bezigheden

Samen met mijn trajectbegeleider hebben we een schema opgesteld zodat ik nog steeds dagelijks bezig blijf en dat ik een structuur heb. Structuur is voor ons allen van belang, want zo kan iedereen gewoon “mijn” dingen doen. Maar helaas gaat dit niet altijd even makkelijk af en is het ook niet te controleren of het daadwerkelijk is nageleefd.

In mijn schema staan de routine dingen en de lopende afspraken, volgens mijn trajectbegeleider is het goed als er ook rustmomenten in genoteerd staan, maar zover ben ik nog niet. Er staan echter voornamelijk bezigheden in die ik alleen doe, of als ik alleen ben. De momenten dat mijn partner thuis is, staan er niet in vermeld, dit omdat hij ervoor zorg draagt dat ik dagelijks bezig blijf en ook juist uitvoer.

Boodschappen doen is één van de dingen die in mijn schema staat voor de woensdag… en laat het nou vandaag woensdag zijn. Ik ben vandaag dus naar de supermarkt geweest voor de boodschappen, maar eerst nog langs de apotheek voor een bewaardoosje voor mijn medicatie (stimulans om ze consequenter in te gaan nemen). In de supermarkt merkte ik dat keuzes maken voor mij moeilijker werd….. 1kg/3kg of 5kg aardappelen, groente of geen groente…. dan maar langs alle schappen lopen, dan pakken we wel wat we nodig denken te hebben (boodschappenlijstje staat in mijn GSM, maar hier heb ik niet aan gedacht)…klaar! En dan betalen bij de kassa, *** meer als €25,00 dat betekent dat ik een pincode nodig heb….. laat de handen maar het werk doen, die hebben het meestal goed. De hersenen weten het toch wel…… en betaling aanvaard 🙂

De supermarkt ligt op 300m van mijn thuis, echter wist ik niet meer waar dat was. Ik ben een tijdje op een stoepje gaan zitten, maar in mijn boodschappentas zit vlees en zalm….. Dan maar kijken of mijn GSM me naar huis kan helpen, maps geopend en in de zoekopdracht ”thuis” ingetypt. Gelukkig wist hij wel waar ik woonde en ben ik veilig thuis aangekomen.

De dagelijkse dingen lijkt voor een heleboel mensen gemakkelijk, maar zorg ervoor dat je een back-up hebt waar je de dagelijkse bezigheden mee kan blijven doen en er niets belemmerd om naar buiten te gaan of andere dingen te ondernemen. Met een slimme GSM en een praktisch schema, kom je een heel eind!