Beëindiging arbeidscontract

15 oktober 2017 zit ik 2 jaar in de ziektewet. De wet heeft dan voorgeschreven dat je werkgever dan een ontslagvergunning mag aanvragen bij het UWV, mits er geen mogelijkheid tot herstel/herplaatsing is binnen 26 weken.

Ik ben dus nu 2 jaar ziek en heb van het UWV een WIA toezegging gekregen voor 2 jaar, omdat snel herstel er helaas niet inzit. Mijn werkgever heeft om deze reden een ontslagvergunning kunnen aanvragen en deze is geaccepteerd. Per 16-12-2017 wordt mijn arbeidscontract beëindigd.

Wat is dit raar zeg…. de meeste mensen in mijn omgeving weten niet eens dat ik arbeidsongeschikt ben en dadelijk ben ik werkloos en een uitkeringstrekker…. ik weet het….. het is niet iets waarvoor ik gekozen heb, maar me overkomen is. Ik ben blij om niet meer te hoeven af te vragen of ik weer terug moet naar de werkgever, vooral omdat deze de laatste 2 jaar niet echt naar me heeft omgekeken en mij nogal af en toe in een moeilijke positie heeft gebracht, maar ik heb hier 9(!) jaar met veel plezier gewerkt, heb er veel mogen leren en heb er mijn partner leren kennen.

Nu geen druk meer betreffende werk, of bedrijfsartsen waar ik verantwoording aan af dien te leggen en klaarmaken om straks ergens met een schone lei weer te beginnen!